Mettes – Økologiske grøntsagskasse

DKK 150,00DKK 195,00

Vi ønsker alle de Nordjyske grøntsagsavlere en rolig jul og sender derfor først alle grøntsagskasser bestilt over julen med leveringen af de øvrige varer til modtagelse d. 6/1 2021. 

Vi håndplukker de bedste af sæsonens økologiske grøntsager og sammensætter en kasse til dig med skønne råvarer fra  nordjyske økologiske grøntsagsavlere og frugtplantager.

Hvad er der i uge kassen? 

En bred variation af økologiske grønt. En uge kasse kan f.eks. indeholde: a) Gulerod, løg, porre, rødkål, belle de boskop, knoldselleri, kartofler små, persille, eller b) gulerod, løg, palmekål, porre, fennikel, champignon, peberfrugt, persille, dildkrone.

FOKUS PÅ RESSOURCEBESPARELSE

Udover vores økologiske tankegang, vil vi også meget gerne prøve at spare på ressourcer, så meget vi kan. Det vil bl.a. sige, at vores grøntsager først bliver taget op af jorden, når vi har et antal på hvor mange som er bestilt. For at vi kan sende ud dine grøntsager til modtagelse om tirsdagen har vi behov for din bestilling inden SØNDAG. Herefter henvender vi os til de Nordjyske grøntsagsavlere og fortæller, antallet af grøntsager vi skal bruge, således varerne kan komme friske frem til dig.

Bestiller du efter mandag får du din samlede ordre næst kommende tirsdag. Vi gør hvad vi kan for at få bestillinger med lavet om mandagen frem til middag allerede til levering onsdag. Bestiller du mandag, vil vi gerne havde en opringning således vi kan give beskeden videre om at der skal en ekstra kasse med. Hører vi ikke fra dig vil kasse komme den næstkommende onsdag som en samlet ordre med friske nyopgravede grøntsager fra Nordjyske grøntsagsavlere.

 

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

ØKOLOGI HELT UD I FINGERSPIDSERNE

Alle vores grøntsager og frugt er 100 % økologiske. Hvis vi i en periode f.eks. ikke kan få blomkål, må vi bare erkende, at vi ikke kan levere blomkål. I sådanne tilfælde er det godt med et indbyrdes fællesskab af flere økologiske grøntsages avlere. Fra de forskellige gårde kommer der altid noget interessant og det hele sammensætte hos Mettes Økologiske Grøntsager.
 
For os betyder økologi også, at man er nødt til at være fleksibel, og bruge det man kan få, på så fantasifuld en måde som muligt i stedet for slavisk at følge en opskrift, hvor nogle af tingene er helt uden for “økologisk” sæson. For os er det vigtigt at bruge det, der står i marken. Så hvis en af samarbejdspartnere har fine spidskål, der skal bruges inden de vokser sig større og revner, vil vi hellere komme spidskål i kassen to uger i træk end lægge “fremmede” blomkål i den ene uge.
 
Det er en virkelig skøn måde at sælge grøntsager på, da det giver mulighed for at afspejle sæsonen og hvad, der trives i marken lige nu. Det giver også vores samarbejdspartnere lyst til at levere “mærkelige” grøntsager, fordi de ved, at vi vil bruge dem, hvis de lykkes i marken. Det kan være alt lige blå bønner til røde rosenkål eller havrerod.

Hvor kommer grøntsagerne fra? 

Bøgebæk Økologi

Bøgebæk Økologi er en lille gård med økologiske høns og eget ægpakkeri. Ikke nok med dette de avler osgå deres egne grøntsager i drivhus. Dette gøre Bøgebæk til et særligt interessant landbrug, her satses på lidt af hvert i stedet for at være store og specialiserede Landbruget er desuden godt besøgt og er kendt fra nær og fjern. Fra Bøgebøk økologi modtager du tomater, peberfrugt og chili, samt også nyopgravede grøntsager af bladkål som grønkål, palmekål og måske russisk grønkål.

Ulvhøj Øko-brug

Fra Ulvhøj Øko-brug har vi rigtig godt af deres forskellige kål sorter hen over efteråret. 

Lille Østervang

Lille Østergård har specialiseret sig i økologiske grøntsager, de sælger til restauranter i Aalborg og i deres vejbod. Når de har for meget af én grønsag, har vi et godt samarbejde og vi aftager store mængder således alle grøntsager kommer op af jorden til rette tid.

Knifholt

Mette og John som til dagligt forpagter og driver Knivhold, nær ved Frederikshavn er ansigterne bag det gode projekt at holde Nordjyske vuggestuer og børnehaver forsynet med frisk økologisk frugt og grønt. De har startet foreningen Knifholt en social-økonomisk forening, som holder til på Knivholt. Det økologiske gartneri skabet rammerne for et godt sted, at være for særligt udsatte borgere. Idag er der 4 flexjobbere ansat i projektet. 

Her fra dyrkes der mange forskellige slags grøntsager – 150 til 200 slags. Nogle af grøntsagerne leveres til restaurant ”Essens” i Frederikshavn og restaurant ”Blink” på ”Det grå Fyr” i Skagen. Dette betyder at vi dyrker menage specielle grøntsager særligt til dem – og når Mette og John lærer hver enkelt grøntsag godt at kende kommer disse også med i din grøntsagskasse. En prioritet er at dyrke gamle sorter og håber, at kunne ”genoplive” nogle ”glemte” grøntsager. Det opleves af mange, som en stor glæde at smage de forskellige nuancer i gamle sorter af grøntsagerer. Foreningen har desuden en interessant permakultur-have, hvor fra der dyrkes bærbuske og flerårige grøntsager, aktuelt er denne under udvidelse og flere og flere grøntsager vil komme her fra. 

 

Grøntsager uden for sæson ? 

I december – marts kan det være svær at havde nok friske grøntsager. Vi har heldigvis gode samarbejde med flere lokale avlere og har derfor et stort udvalg af forskelligere grøntsager. Når sæsonen er ved at løbe til ende må vi dog udvide vores indkøbsmuligheder. Vi prioriterer først og fremmest de lokale først, dernæst de Danske økologiske grøntsagsavlerer. Er dette fortsat ikke nok til at kunne leverer en spændende sammensætning af økologiske varer går vi som sidste mulighed efter europæiske økologisk grøntsager. 

 

 

Yderligere information

Størrelse

Grøntsagskasse m/frugt, Grøntsagskasse, u/frugt

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Mettes – Økologiske grøntsagskasse”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *